ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Νέα - 10-04-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με καταλυτική παρέμβαση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας επιλύθηκε το πρόβλημα της μη συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας»

Το σύνολο του τεχνικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με την μη συνεδρίαση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Άμεση συνέπεια του γεγονότος αυτού είναι η πολύμηνη ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας με τις υποθέσεις τους να στοιβάζονται στα “προς εξέταση” θέματα του συμβουλίου.

Το πρόβλημα ανέλαβε να επιλύσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας εκ του θεσμικού του ρόλου ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, με αντίστοιχη καταλυτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα των ενεργειών του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, με την συμβολή του συλλόγου των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Νομού Αχαΐας, είναι η έκδοση της παρακάτω απόφασης με την οποία αίρονται τα εν λόγω προβλήματα έτσι ώστε να επανεκκινήσει άμεσα η διαδικασία λειτουργίας του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής  στην Π.Ε. Αχαΐας. Αντίστοιχες αποφάσεις θα ακολουθήσουν για την Π.Ε. Ηλείας και Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παράλληλα με μέριμνα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος προωθείται προς ψήφιση αντίστοιχη τροπολογία του Ν.4495/2017 η οποία θα επιλύει οριστικά αντίστοιχα προβλήματα για το σύνολο της χώρας.

 Εδώ μπορείτε να δείτε την Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

https://drive.google.com/open?id=1zECG-xRihORxlfIVm0zaUeBphFMHupla

______________________________

Από το Γραφείο Προέδρου ΤΕΕ/ΤΔΕ

email: president.teetde@gmail.com

Τηλ. 2610 390990

Fax. 2610 390999

Κιν. 6930222226