ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ν.Α. ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ανακοινώσεις, Νέα - 29-03-2019

ΑΡ.ΠΡΩΤ. :  30                                                                                                Πάτρα  29/03/2019

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΝΑ

ΘΕΜΑ :         ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                       ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ν.Α.

                       ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΗΣ

                      9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 

 

 

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας στην συνεδρίασή του στις 22/03/2019, αποφάσισε την Παράταση του χρόνου εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τη συμμέτοχή στην Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.), με αντικείμενο  την οργάνωση της 9ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου , που διοργανώνει ο Σ.Α.Ν.Α. κάθε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η διοργάνωση της πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου του ΣΑΝΑ έχει γίνει θεσμός για την αρχιτεκτονική κοινότητα της χώρας μας αλλά και για την πόλη της Πάτρας. Αποτελεί πολιτιστικό γεγονός πολύ σημαντικό για την Πόλη αλλά δίνει και την δυνατότητα στους αρχιτέκτονες απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, να δείξουν την δουλεία τους στο ευρύ κοινό και να καταγραφεί η πανελλήνια παραγωγή του αρχιτεκτονικού έργου.

Εκτός των άλλων,  μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων προωθείται ο αρχιτεκτονικός διάλογος, αναδεικνύετε ο ρόλος και η επιρροή της αρχιτεκτονικής στην χώρα μας και συμβάλει στην προώθηση της συνεργασίας των Αρχιτεκτονικών σχολών με την πόλη και τα προβλήματά της.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η έκδοση καταλόγου που συνοδεύει και αποτυπώνει την έκθεση και τις δραστηριότητές της.

Το Δ.Σ. έχει την βεβαιότητα ότι πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός αυτός αλλά και να εμπλουτιστεί ή να μετεξελιχθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας και της αρχιτεκτονικής πληροφορίας.

 Το αντικείμενο της Ο.Ε.  θα είναι η οργάνωση και πραγματοποίηση της έκθεσης, η οργάνωση των  παράλληλων εκδηλώσεων καθώς και η επιμέλεια της  έκδοσης του καταλόγου.

Η έκθεση υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, περίπου στο τέλος του 2019 ή στο τέλος Μαΐου του 2020.

Η Ο.Ε. θα αποτελείται από πέντε συναδέλφους Αρχιτέκτονες και θα συντονίζεται από ένα μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.Α.

Η Ο.Ε. θα έχει τον αποκλειστικό λόγο για την διαμόρφωση του ύφους, του οργανωτικού πλαισίου,  της επιλογής της κριτικής επιτροπής, των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν και γενικά της οργάνωσης και εκτέλεσης της έκθεσης με την έγκριση πάντα και την συνδρομή όπου ζητείται,  του ΔΣ του ΣΑΝΑ που έχει και την τελική ευθύνη της διοργάνωσης.

Τα μέλη της Ο.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από την δημιουργική ενασχόλησή τους με την έκθεση, το “στήσιμο’’ και τον σχεδιασμό του χώρου και των πιθανών χωρικών και οπτικοακουστικών κατασκευών.

Στο facebook του “Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαϊας (ΣΑΝΑ)” –  VIDEO ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Σ.Α.Ν.Α.μπορείτε να παρακολουθήσετε μικρή ταινία με το ιστορικό της έκθεσης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον τους με αίτησή τους (επισυνάπτεται κάτωθι) συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό, στo email: info@sana.gr

μέχρι την Δευτέρα 15  Απριλίου, του 2019.

Στοιχεία επικοινωνίας :

  • Πανταζόπουλος Ιωάννης (Πρόεδρος): τηλ. και fax 2610337811, κιν. 6947007174,

email : ypantazo@gmail.com

  • Καλογερόπουλος Κώστας(Γ. Γραμματέας) : τηλ. 2610327916, fax 2610318545,

κιν. 6932290798, email: archcocu@otenet.gr

Εγγραφο Παράτασης Προκυρηξης Οργανωτικής Επιτροπής για διοργάνωση 9ης Π Ε Α Ε