«ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ»

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Νέα - 10-12-2019

«ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ»

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:30 μ.μ.

στο «Σπίτι του Ηπειρώτη»

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με αφορμή την επερχόμενη ολοκλήρωση της αναστήλωσης του εμβληματικού γεφυριού της Πλάκας και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει με την ομάδα «Μπουλούκι» και το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (TEE) επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Το Μονοπάτι Και η Γέφυρα Της Πλάκας. Δύο προσεγγίσεις αποκατάστασης ιστορικών υποδομών» Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου «Το Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14-16, 1ος όροφος).

Ωρα έναρξης: 18.30.
Στην εκδήλωση, αρχικώς, θα μιλήσει ο Χρήστος Γιαννέλος, Πολιτικός Μηχανικός MSc και Yποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΜΠ ο οποίος και θα παρουσιάσει αναλυτικά τους προβληματισμούς που προέκυψαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας.

Ακολούθως, ο Γρηγόρης Κουτρόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και μέλος της ομάδας Μπουλούκι θα μας μεταφέρει την εμπειρία της εκπαιδευτικής δράσης «ΚΕΛΝΤΕΡΙΜΙ Χ2», κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η αποκατάστασης του ιστορικού μονοπατιού που οδηγεί στη γέφυρα της Πλάκας.

Θα προηγηθεί καλωσόρισμα από τον Αλέξανδρο Χάιδα, Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, καθώς και χαιρετισμοί από τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές φορείς της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι σύλλογοι: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Νομού Αχαΐας και Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας.

Πρόσκληση Αφίσα
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό